De Mount Evans, een zware klim op de fiets

Mount Evans Zware Klim

43 kilometer klimmen naar de top van de Mount Evans

Heb je de Mount Evans al eens op de fiets beklommen? Dat is namelijk zwaar, heel zwaar. We vertellen je alles er over.

Mount Evans is een prominente berg gelegen in de Front Range van de Rocky Mountains in de staat Colorado, Verenigde Staten. Het is een van de meest bekende bergen in de regio en trekt jaarlijks vele bezoekers vanwege zijn indrukwekkende hoogte en prachtige landschap.

Met een hoogte van 4.346 meter (14.271 voet) boven zeeniveau is Mount Evans een van de hoogste bergen in Colorado en een van de veertieners (bergen hoger dan 14.000 voet) in de staat. Wat Mount Evans uniek maakt, is dat er een geasfalteerde weg naar de top leidt, genaamd de Mount Evans Scenic Byway.

43 kilometer fietsen

De Mount Evans Scenic Byway is een schilderachtige route die begint in Idaho Springs, Colorado, en naar de top van Mount Evans leidt. Het is een populaire bestemming voor toeristen en fietsers die de uitdaging willen aangaan om naar de top te fietsen. De weg heeft een lengte van ongeveer 43 kilometer (27 mijl) en biedt onderweg adembenemende uitzichten op de omliggende bergen, bossen en meren.

De beklimming van Mount Evans met de fiets is een zware uitdaging vanwege de lange afstand, het hoogteverschil en de ijle lucht op grote hoogte. Fietsers moeten rekening houden met de fysieke eisen en zich voorbereiden op de effecten van de hoogte, zoals kortademigheid en verminderde zuurstofniveaus. Het is belangrijk om voldoende water, voedsel en bescherming tegen de elementen mee te nemen tijdens de beklimming. Dat noemen ze nog eens pittig wielrennen.

Wandelpaden

Naast de weg naar de top van Mount Evans, biedt het gebied ook tal van wandel- en buitenactiviteiten, waaronder wandelpaden en uitkijkpunten. Het is een prachtig natuurlijk gebied met alpiene flora en fauna, waaronder schapen, geiten en verschillende vogelsoorten.

Mount Evans is niet alleen een bestemming voor avontuurlijke fietsers, maar ook voor natuurliefhebbers en iedereen die wil genieten van de majestueuze schoonheid van de Rocky Mountains in Colorado.

Lees het aller laatste sportnieuws via www.sportinnederland.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *