Gratis voetbal livestream Sparta – SC Heerenveen

Gratis Voetbal Livestream Sparta Sc Heerenveen

Kijk om 21.00 uur Sparta – SC Heerenveen via een livestream

Hier kan je zaterdagavond om 21.00 uur via een gratis voetbal livestream RKC – FC Groningen kijken. Open nu je eredivisie voetbalstream hier.

Kijk hier Sparta – SC Heerenveen live

Gratis online via een livestream naar de wedstrijd tussen Sparta – SC Heerenveen kijken? Het is heel erg simpel. Check livestream 1 of livestream 2. De wedstrijd is overigens ook live te zien op de televisie. Als je een abonnement hebt op ESPN dan kan je zonder een livestream naar de wedstrijd kijken.

Bijzondere wedstrijden tussen Sparta en SC Heerenveen

Er zijn verschillende bijzondere wedstrijden gespeeld tussen Sparta en SC Heerenveen in de loop der jaren. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 1. Sparta – SC Heerenveen (28 april 2001): In deze wedstrijd wist Sparta met maar liefst 6-0 te winnen van SC Heerenveen. Het was een belangrijke overwinning voor Sparta, omdat het strijd voerde tegen degradatie uit de Eredivisie.
 2. SC Heerenveen – Sparta (19 oktober 2003): In deze wedstrijd wist SC Heerenveen met 9-0 te winnen van Sparta. Het was de grootste overwinning ooit behaald door SC Heerenveen in de Eredivisie.
 3. Sparta – SC Heerenveen (13 mei 2006): In deze wedstrijd speelde Sparta voor handhaving in de Eredivisie, terwijl SC Heerenveen nog kans maakte op Europees voetbal. Sparta won de wedstrijd met 2-1 en wist daarmee directe degradatie te voorkomen.
 4. SC Heerenveen – Sparta (29 september 2012): In deze wedstrijd wist SC Heerenveen met 6-2 te winnen van Sparta. Luciano Narsingh scoorde een hattrick voor SC Heerenveen.
 5. Sparta – SC Heerenveen (19 januari 2020): In deze wedstrijd won Sparta met 4-1 van SC Heerenveen. Abdou Harroui scoorde twee doelpunten voor Sparta en was daarmee de grote man van de wedstrijd.

Dit zijn enkele voorbeelden van bijzondere wedstrijden tussen Sparta en SC Heerenveen.

Historie Sparta – SC Heerenveen

Sparta en SC Heerenveen hebben door de jaren heen meerdere malen tegen elkaar gespeeld. Hieronder volgen enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van deze confrontaties:

 • De eerste ontmoeting tussen Sparta en SC Heerenveen vond plaats op 13 december 1980 in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.
 • Op 12 mei 1990 won Sparta met 2-1 van SC Heerenveen, waardoor Sparta zich veilig speelde in de Eredivisie en Heerenveen degradeerde naar de Eerste Divisie.
 • In het seizoen 2001/2002 won SC Heerenveen met 4-0 van Sparta, waarbij Marcus Allbäck driemaal scoorde voor Heerenveen.
 • Op 2 december 2006 won Sparta met 4-2 van SC Heerenveen. Sparta kwam in deze wedstrijd tweemaal op achterstand, maar wist de wedstrijd uiteindelijk toch te winnen.
 • In het seizoen 2016/2017 speelden Sparta en SC Heerenveen tweemaal tegen elkaar in de Eredivisie. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel: op 17 september 2016 werd het 1-1 in Rotterdam en op 19 maart 2017 eindigde de wedstrijd in Heerenveen in 2-2.
 • Op 14 september 2019 won SC Heerenveen met 3-1 van Sparta. Mitchell van Bergen scoorde tweemaal voor Heerenveen en was daarmee de grote man van de wedstrijd.

Dit zijn enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van wedstrijden tussen Sparta en SC Heerenveen.

Lees het aller laatste sportnieuws via www.sportinnederland.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *